Ανακύκλωση συσκευών και λαμπτήρων






Ποια είναι η σημασία της ανακύκλωσης συσκευών;
Η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών είναι πολύ σημαντική γιατί συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. Ανακυκλώνοντας τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που δε λειτουργούν πια ή έπαψαν να μας χρειάζονται μειώνουμε τα απορρίμματα και κατά συνέπεια τα προβλήματα της διαχείρισης τους και επίσης διατηρούμε τη φύση και τις γειτονιές μας καθαρές βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες διαβίωσής μας.

Γιατί να κάνω ανακύκλωση και να μην πετάξω τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μου στα σκουπίδια όπως διάφορα άλλα απορρίμματα;

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές είναι κατασκευασμένες από πάρα πολλά διαφορετικά υλικά. Κάποια από αυτά τα υλικά, όπως μέταλλα ή κάποια πλαστικά είναι τελείως ακίνδυνα όταν λειτουργούν οι συσκευές μας.
Όταν όμως οι συσκευές μας δεν λειτουργούν (γίνονται λοιπόν απόβλητα), ένα μέρος από αυτά τα υλικά θα μπορούσαν να διαφύγουν και να γίνουν επικίνδυνα για το περιβάλλον.
Είναι λοιπόν σημαντικό αυτές οι συσκευές μας να μην καταλήγουν στα σκουπίδια ή στο πεζοδρόμιο ή στις χωματερές.
Με την ανακύκλωση ξεχωρίζονται από τις παλιές μας συσκευές όλα τα διαφορετικά υλικά ώστε από τη μια μεριά να μπορούν να βρεθούν και να απομονωθούν τα επικίνδυνα υλικά και από την άλλη να συγκεντρωθούν τα υλικά (μέταλλα, πλαστικό, γυαλί) που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή άλλων συσκευών

Πρέπει λοιπόν να θυμάστε πάντα πως όπως δεν πρέπει να πετάμε στα σκουπίδια τα χαρτιά, τα πλαστικά, τα γυάλινα μπουκάλια και τα αλουμινένια κουτάκια, έτσι δεν πρέπει να πετάμε και τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μας συσκευές και τους λαμπτήρες.
Η ανακύκλωση δεν κοστίζει τίποτα αλλά μας προσφέρει πολλά....

Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιες κατηγορίες προϊόντων μπορούν να ανακυκλωθούν μπορείτε να συμβουλευτείτε το παρακάτω φυλλάδιο:

Κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων που μπορούν να ανακυκλωθούν

Δείτε επίσης:
Αν σας άρεσαν τα "Δεν είναι παραμύθι 1 και 2" μπορείτε να τα δείτε ξανά με τη μορφή ενός διαδραστικού παραμυθιού με ήρωες cartoon μέσα από το βραβευμένο microsite  της εταιρίας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε..
Για να ξεφυλλίσετε αυτό το ξεχωριστό ηλεκτρονικό βιβλίο αρκεί να κάνετε κλικ εδώ κι εδώ .