Η ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού




Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), το οποίο εµπνεύστηκε, δηµιούργησε και χρηµατοδότησε η οικογένεια Λαζάρου Εφραίµογλου, είναι Νοµικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου µε κοινωφελή, πολιτιστικό, µη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έδρα την Αθήνα. Η ίδρυσή του κυρώθηκε το 1993 µε νόµο της Βουλής των Ελλήνων.

Βασικός σκοπός του Ιδρύµατος είναι να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική µνήµη και την ελληνική παράδοση, να κάνει συνειδητή την οικουµενική διάσταση του Ελληνισµού, να προβάλει τη συµβολή του στην εξέλιξη του πολιτισµού, έτσι ώστε το παρελθόν να αποτελέσει σηµείο αναφοράς για τη διαµόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος και να εµπνευστεί και πάλι η σύγχρονη σκέψη από το ελληνικό πνεύµα. Η διάδοση του ελληνικού πολιτισµού και της ελληνικής ιστορίας, µε οποιοδήποτε τρόπο και µέσο προσφέρεται, είναι ο πρωταρχικός στόχος, µέσω του οποίου θα επιτευχθεί ο σκοπός της δηµιουργίας του Ιδρύµατος.

Μέσα από την ιστοσελίδα του ζωντανεύει η ιστορία και η παράδοση της χώρας μας και πραγματικά αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε!



Από τους διάφορους κόμβους που δημιουργήθηκαν από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού πρέπει απαραιτήτως να επισκεφτείτε την παιδική ιστοσελίδα Ιμεάκια. Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΜΕ, παιγνίδια και την πολύ ενδιαφέρουσα τριμηνιαία έκδοση του ΙΜΕ για παιδιά το Του κόσμου τα νέα. Επίσης μέσα από τον κόμβο Θεόδωρος: στα βήματα ενός μοναχού του 10ου αιώνα στο Βυζάντιο θα πάρετε μαι γεύση από το Βυζάντιο του 10ου αιώνα.

Από τα πιο αξιόλογα έργα του ΙΜΕ είναι η ελληνική ιστορία που καλύπτει την ιστορία της Ελλάδας από την προϊστορική εποχή μέχρι και τη σύγχρονη εποχή!!!