Ανακύκλωση

Ο όρος ανακύκλωση έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας... Η ίδια η ανακύκλωση όμως έχει μπει στη ζωή μας;
Εσείς κάνετε ανακύκλωση;
Η ανακύκλωση δεν είναι μόδα που την ακολουθούμε ή δεν την ακολουθούμε... Είναι ανάγκη, είναι στάση ζωής και είναι υποχρέωση μας απέναντι στους εαυτούς μας, το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές να την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο να κάνεις ανακύκλωση - θέμα συνήθειας και συνείδησης είναι!

Τι είναι η ανακύκλωση;
Ανακύκλωση είναι η διαδικασία μέσα από την οποία καταφέρνουμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά διάφορα υλικά όπως το γυαλί, το χαρτί, το πλαστικό, το αλουμίνιο και το λευκοσίδηρο αφού τα επεξεργαστούμε κατάλληλα.

Ποια είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης;
Η Ανακύκλωση:
* βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες διαβίωσης μας αλλά και εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

* βοηθά στη μείωση των αστικών αποβλήτων και κατά συνέπεια μειώνονται και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαχείρισή τους και αν σε αυτό προσθέσουμε και το όφελος που προκύπτει από τη μείωση του κόστους διαχείρισής των απορριμάτων τότε το κέρδος είναι διπλό.

* συνεισφέρει στη εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

* βοηθά στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

* βοηθά στην ανάπτυξη της οικονομίας εφόσον γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας και επιπλέον δε χρειάζεται η εκ νέου παραγωγή πρώτης ύλης.

* βοηθά στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και προσφέρει στους ανθρώπους την αίσθηση πως συμμετέχουν έμπρακτα στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Η ανακύκλωση δε θέλει κόπο θέλει τρόπο... Θέλεις να μάθεις κι εσύ τον τρόπο;

Αν ναι μπορείς να παρακολουθήσεις αυτό το πολύ ενδιαφέρον video για την ανακύκλωση!




Και τώρα που έμαθες για την ανακύκλωση όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις κάνε κλικ σε κάποιο από τα παρακάτω link για να παίξεις παιχνίδια ανακύκλωσης

Και αν ακόμη δεν είσαι σίγουρος τι κάνει να πετάς στους μπλε κάδους και τι όχι τότε μπορείς να συμβουλεύεσαι τον παρακάτω κατάλογο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Σύντομα θα είσαι πρωταθλητής στην ανακύκλωση!!!